*

sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Oho...

  • Oho...
Ostin Helsingissä keväällä käydessäni vähän kiireessä taidetarvikkeita (täällä susirajoilla valikoimat kovin pienet) ja sen kiireen seurauksena juuri valmiiksi saamassani kuvitustyössä näkyy hyvin vähän sinistä. Joku (ehkä, en tiiä) kuvituksiani kuolemani jälkeen analysoiva rohvessori varmaan sitten selittää kuvittajalla olleen jokin sinisen värin kammo, ja mitkä elämäntilanteet siihen ovat kenties vaikuttaneet (nii ainahan kaikkia semmoisia juttuja sitten keksitään jälkikäteen) (semmoisia dramaattisia). Mutta suurin syy sinisen värin vähäiseen käyttöön johtuu siitä että siniset guassinappini olivat niin lopussa. **** Kun ostin siis kiireessä kokonaisen pikkusarjan niitä guassivärejä sievässä peltirasiassa, oletin siellä ilman muuta olevan perusvärit eli sininen, keltainen ja punainen ja sitten pari muuta väliväriä. Voi passoviulu! Ei sielä lootassa ollut sitä sinistä olleskaan. Oli harmaa ja violetti punaisen ja keltaisen ja parin muun värin lisäksi. Vähänkö otti päähän. Olisin voinut tietenkin vaivata ystäviäni Hesan suunnalla että ostakaa pari sinistä irtonappia ja lähettäkää postitse minulle... Mutta kun minä keskityn johkin projektiin niin minä en kykene kommunikoimaan maailman kanssa ja olen kaikin puolin epäkäytännöllinen ja keskityn sen sijaan keksimään luovia ratkaisuja. **** Siksi siis vesiaiheeni "Suomalaisissa taruolennoissa" ovat melkoisen vihertäviä ja omituisia oliivin hengen varjojen sekoituksia. **** En tiiä mikä on oliivinhenki, mutta semmoinen on varmaan olemassa, kaikillahan on jonkinlainen henki.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Voi miten upea tunnelma, tarunomainen ja täydellinen. Ihan sydämestä ottaa tuo kaikki, kun katson.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Tälläkin kuvalla on pieni susirajan taiteilijan ongelmatarinansa. :) Minulta loppui A3 koon paperit. Jouduin teippaamaan A4 koon paperiin jatkoa. Jatkokohta on tuossa rattaiden ja vuohen välissä ja näkyy selvästi originaalissa. Häivytin rajan tietokoneen näytöllä kun siivosin kuvista pois kissankarvoja ja siistin paperin pingotukseen käyttämäni vihreän rakennusteipin jälkiä.... Yleensä pingotan paperit vanhanajan liimapaperilla mutten sitäkään löytänyt taas mistään kaupasta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kuulostaapa materiaalin osalta hankalalta. Eivätkö nettikaupat myy materiaaleja?

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #7

Olen joskus tilaillut värejä ja kyniä. Kerran maksamani kynätilaus ei tullut perille ja äkäännyin. En ole vieläkään innokas ostamaan netin kautta juuri mitään, vain jotakin juttuja mitä ei tosiaan saa kaupoista.
Yleensä tarvikevarastoni ovat hyvällä mallilla mutta jospa tämän sinisen värin hupenemisella oli jokin tarkoitus. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Katsoja kuvittelee siihen sinisen jos pyydät kauniisti;)))

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Niin... ja voihan olla joku ei edes ihmettele miksi vesiaiheet eivät ole kunnolla sinisiä. :D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Missä Suomessa on sinisiä jokivesiä tai edes järviä. Jos katsoo kolera-altaan vettä ei heti ensimmäiseksi tule sininen mieleen. Sama juttu Porvoonjoessa, Vantaassa, sekä Aurajoessa.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #5

Päijänne on poutapäivänä pikku tuulenvireessä sinisten värien äiti, mutta totta puhuen nämä vesihiisien suosimat pikkulammet täällä metsien kätköissä ovat kaikkea muuta kuin sinisiä - niissä heijastuu koivunkylkien valkoiset varjotja mäntyjen ruskeat kukerrukset, mörköjen selkävillat ja vetehisten lehmien mutarypinät.
Sininen on vain pieni vieras näissä maisemissa. Sen verran taisin juuri näihinkin kuviin sitä sinistä saada.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä vedet täällä usein ovat harmahtavia, ihan puhtaatkin tai vihertäviä. Joskus oikein erikoisella säällä näkyy sinistä niin taivaan kuin veden väreissä. Nyttenkin näen edessäni pohjoistuulen reipottamaa tummaa vettä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #8

Pohjois- ja itätuuli taitaa rieputtaa veden kylmän harmaaksi ja etelän ja lännen puuskat mudan ruskeiksi.... keksin juuri tuon teorian ja piti mennä lammikon rantaan tarkkailemaan pitääkö paikkaansa. Lammikko ei kyllä muunnellut väriään tuulessa vaan pysyi mustan puhuvana silmänä metsän katveessa. Sininenkään se ei ole ikinä. Sininen viipyilee vissiin isommilla ulapoilla.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset