sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Jos ihminen olisi vain hyönteisen kokoinen

 • ..asettelu meni ihan pieleen, ajattelin tässä vaiheessa.
  ..asettelu meni ihan pieleen, ajattelin tässä vaiheessa.
 • ..jotain puuttuu vielä...
  ..jotain puuttuu vielä...
 • Puun henki! 
@siriumia
  Puun henki! @siriumia
 • ...jalokivien ja vanhan puun yhdistely, luonnonkivet, kauneutta löytyy oivaltamalla sen läsnäolo. Näiden tekijä en ole minä.
@_shpoppa
  ...jalokivien ja vanhan puun yhdistely, luonnonkivet, kauneutta löytyy oivaltamalla sen läsnäolo. Näiden tekijä en ole minä. @_shpoppa
 • Luonto on inspiraation lähde ja täynnä yksityiskohtia, mitä ihmetellä, kun vain pysähtyy.
@_shpoppa
  Luonto on inspiraation lähde ja täynnä yksityiskohtia, mitä ihmetellä, kun vain pysähtyy. @_shpoppa
Aloin miettiä pieniä asioita seurattuani mehiläisen kiireistä puuhastelua. Voisin kirjoittaa asiasta pitkät pohdinnat, mutta esitänkin vain mieleeni tulleen kysymyksen. Siihen on yhtä paljon vastauksia kuin pohtijoita, eikä ole olemassa varmaan oikeita vastauksia. - Jos ihminen olisikin aikoinaan kehittynyt mehiläisen kokoiseksi, olisiko maailma ihan toisenlainen paikka? Onko ihmisen koolla väliä? Jos olisimme norsun kokoisia, mitään ei varmaan olisi enää jäljellä..? Mutta että lilliputtina? Olisimmeko valjastaneet kärryjen eteen koppakuoriaisen, köytettyämme ensin sen siivet nippuun ettei olisi tullut lentoon lähtö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Aika viheliäinen paikka maapallo olisi ihmiselle tuossa tapauksessa, jos kaikki muut matelijat, jyrsijät ja hyönteiset olisivat olemassa samassa muodossa ja koossa kuin nykyäänkin. Ainakaan metsään ei olisi ihmisellä mitään asiaa peukalon kokoisena. Siellä ei kauaa säilyisi hengissä, kun armeija koiran kokoisia muurahaisia kävisi kimppuun.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Varmaan muurahaisia vastaan olisi jo kehitetty joukkotuhoase, ja ne olisivat suorastaan harvinaisia. Sellaiset lajit jotka olisivat sopeutuneet ihmisen toimiin ehkä eläisivät vielä, varmaan maan alla pesivät semmoiset. Ihmisten kaupungit olisivat ehkä termiittikekomaisia, metrien korkuisia betonilähiöitä, mitkä kestäisivät vaikka karhun raapimiset ja semmoiset.
Luultavasti villasarvikuonot ja mammutit vielä olisivat elossa, jos ne aikoinaan metsästettiinkin sukupuuttoon.
Jokin lentävä lintulaji ehkä on kesytetty kuljettamaan ihmisiä ja siitä on jalostettu erilaisia rotuja. Ehkä kyyhkynen.
Hömötintistä on jalostettu kanan tapainen. Silti leipomista varten jo yhdestä munasta saa osan laittaa jääkaappiin.
Yksi popkornin jyvä täyttäisi koko ostoskorin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

En muista yksityiskohtia, kuten nimiä, mutta se oli joku 50-luvun jenkkielokuva (jonka näin tv:stä ehkä viime vuosituhannella), jossa radioaktiivinen säteily tms. sai yhden miehen kutistumaan. Siinä oli blogistin toiveikas asenne, mies pärjäsi neuvokkuudellaan kissoillekin, vaikka oli kooltaan mikkihiiri.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Jos ihminen olisikin alkanut kehittyä hiiren kanssa yhteisestä esivanhemmasta, olisimme ehkä todella söpöjä pikkuotuksia, vaikkakin hyvin todennäköisesti yhtä tuhovoimaisia kuin nykyihminen.
Varmaan pitkä häntä olisi yhtä suuren kauneudenhoidon kohde kuin hiukset nykyään. Häntää parturoitaisiin ja ehkä siihen laitettaisiin liehuvia karvalisäkkeitä.
Tai sitten olisimme kehittyneet karvattomiksi hiiriksi, joilla on hiukset ja häntätupsu. Suuret etuhampaat ja korvat.
Kärryjen eteen olisimme valjastaneet siilejä, ne kipittävät tasaiseen tahtiin. Sammakot loikkisivat ja kärryt menisivät nurin. Lammikkoon kaiken kukkuraksi. Kaikista ei ole vetotöihin siinä kokoluokassa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kurt Vonnegutin kirjassa "Hui hai eli jäähyväiset yksinäisyydelle" Kiina päätti jalostaa kansalaisistaan pienempiä jotta ruoka riittää useammalle. Viimeinen kiinalainen joka ulkomailla nähtiin oli maan YK-lähettiläs joka oli enää 30 cm pitkä ja sen jälkeen maa sulki täysin rajansa.

Lopuksi kiinalaiset olivat niin pieniä että he aiheuttivat länsimaisen sivilisaation romahduksen koska ihmiset hengittivät heitä sisäänsä ja sairastuivat.

Jotenkin näin se meni.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Höh... onpas siinä kirjailijalla mielikuvitus laukannut aika loikkauksia...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Haa, löytyi:
http://vintti.yle.fi/yle.fi/teema/ohjelmat/juttuar...
Tuossa mainittu esitysvuosi televisiossa on liian tuore oman muistini mukaan. Vaan uusintojahan on olemassa.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos sirkku. Pidin. Minusta on aina ihana "tarkastella" avautunutta sydäntä. Se on sama hetki, kun kukkaa odotamme nuppuvaiheessa avautumaan, se on, ajatus,-ja odotus,- toivomusvaihe; vaan sitten; saamme nähdä; "koko,- kukan,- ihanan,- kauneuden". Fauf! Ihana! Kiitos. Siunaten, Lasse.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Antti Hyryn loistava novelli "Maantieltä hän lähti" ehtii suppeanakin taideteoksena käsitellä myös pikkuihmisen. En olisi tutustunut Hyryn tekstiin, ellei joku - en muista kuka - olisi linkittänyt sitä US Vapaavuoroon muutamia vuosia sitten. Hieno kulttuuriteko!

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/kauno%253Aateos...

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Olipas mielenkiintoisia linkkejä. Olin itse muurahaisena pinoamassa puita tänään, liiteriin, ja mietin taas miten typerää hommaa se on mutta toisaalta on talvella hirveän kivaa hakea puita hyvästä pinosta.
Ja se liikunnan määrä pinotessa, ei ole paljoa ylipainoa muurahaisilla kun raahaavat kekoonsa puutavaraa.
Jos me ihmiset olisimme oikein pieniä, varmaan käyttäisimme samaa puutavaraa kuin muurahaiset. Yksi leppä riittäisi polttopuutarpeiksi varmaan kymmenentuhannen ihmisen pikkukaupungille. Jos termiittikeon mallinen betonirakennelma olisi turvallisin tapa elää kaupunkiyhteisössä, varmaan lähipuihin olisi köysiratoja. Tai siltoja. Tiet olisivat tikkuaskin levyisiä ja pelkän omenan kuljetus trailerilla vaatisi varoitusvilkut leveästä kuljetuksesta.
Kaikilla olisi vyöllään pitkälle kehiteltyjä aseita, sillä joku lumikko söisi ihmisjoukon hetkessä suihinsa.
Varmaan pippurisumutteen tapaisia pössyköitä. Ehkä jotain voimakenttäliivejäkin olisi olemassa, tavallisilla pyssyillä kun ei pärjäisi ja ne olisivat jo museossa. Pieni ihminen olisi näet varmasti älykkäämpi kuin nykyihminen, muuten se ei olisi enää elossa maapallolla.