sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Luonto on niin kaunis

 • Siilit ovat kiireisiä puutarhassa.
  Siilit ovat kiireisiä puutarhassa.
 • Nokkosperhosten tilalle on ilmaantunut täällä herukkaperhonen.
  Nokkosperhosten tilalle on ilmaantunut täällä herukkaperhonen.
 • Tätä käärmettä harva näkee.
  Tätä käärmettä harva näkee.
 • Kaikessa hiljaisuudessa tammihiiri (joka ei ole hiiri vaan unikeko) on saanut hävitä Suomesta ilmeisesti sukupuuttoon.
  Kaikessa hiljaisuudessa tammihiiri (joka ei ole hiiri vaan unikeko) on saanut hävitä Suomesta ilmeisesti sukupuuttoon.
Viikon aikana näkemäni eläimet: 1 rusakko, 1 metsäjänis, 2 korppia, 1 närhi, 1 orava, useita talitiaisia, punarintoja, peipposia, kurkia, sinisorsia, kirjosieppoja, hömötiaisia ja sinitiaisia, 1 harmaapäätikka ja pyrstötiainen. Ja kärpäsiä, sinisiipiä, hyttysiä ja kimalaisia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyönteisiä on enemmän liikkeellä, kuin viimekeväänä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Ehkä paksu lumipeite edisti monien pienten lajien talvehtimista. Tänään on kylmää, mutta pari päivää sitten näkyi perhosia.
Unohtui mainita västäräkki ja naurulokki!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nokkosperhosia on ollut runsaasti viimevuosiin verrattuna ja työkimalaisia jo tähän aikaan Oulun tienoilla on varmasti jonkinlainen ennätys.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #3

Huomasin jokin aika sitten pökkyräisen mehiläisen ryömivän lattialla ja pelastin sen puukauhaan, kupissani oli unohtunut hunajatee ja laitoin sitä vettä lusikalla mehiläisen eteen, se ehkä joi sitä, kun ainakin alkoi pörhöttää karvojaan ja levitellä siipiään - ja minuutin päästä se oli kovin pirteä. Kiiruhdin ulos ja se lensi hienosti kaartaen pihlajan latvaan.

Nokkosperhonen on tässä puutarhassa kovin harvinainen näky. Yleisimpiä perhosia ovat viime vuosina olleet haapaperhonen, neitoperhonen, suruvaippa, sitruunaperhonen ja herukkaperhonen. Siniritariyökkönen, amiraali ja ritariperhonen ovat myös usein näyttäytyneet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Perkosluettelosi on tuttua kauraa myös meillä, paitsi sitruunaperhosia näkyy harvemmin. samoin ritareita ei ole näkynyt.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Ihmekös tuo että Oulussa ei juuri ritareita näy, kun ritariurokset viihtyvät mäkien päällä, Oulussa ei ole mäen mäkeä.

http://www.insects.fi/WikiImages/Lepidoptera/Papil...

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #6

Tämä onkin mäkistä maastoa, siellä täällä ei kuulu puhelimet ja televisiokaan ei aina näy. Tai kyllä telkku näkyy mutta kanavat näkyvät miten sattuu.
Hyvä kuitenkin että ritariperhosia sitten näkyy...
Äsken piipahti käpytikka keittiönikkunan alla koivunkylkeä pitkin kiipeämässä.
Harvinainen tikkavieras kävi viitisen vuotta sitten, pohjantikka, se nakutteli pienen liiterin sisällä kattovasaa. Luulin liiterissä puuhastaa kummitus kun en nähnyt siellä ensin ketään. Sitten huomasimme toisemme ja se lensi kiireesti pois. En ole koskaan nähnyt tikkaa rakennuksen sisällä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #7

Asuin joskus 15 vuotta sitten useita vuosia jopa 20 vuotta valkkoselkätikan kanssa samoilla tantereilla.Tuli aina rantasaunan prtaiden lähellä olevaan koivuun naputtelemaan, eikä juurikaan pelännyt talonväkeä. Ei ollut silloin minulle harvinainen näky, mutta nyt en ole valkoselkätikkaa sitten enää missään tavannutkaan. Mutta merikotka lensi aivan talomme ylitse aika matalalla ja se oli juhlallinen näky. Aivan kuin lentävä matto jonka kyljessä tukeva koukkunokka.

Tämän blogin suosituimmat