*

sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Minun Japani vesisateessa

  • Minun Japani vesisateessa
  • Minun Japani vesisateessa
  • Minun Japani vesisateessa
  • Minun Japani vesisateessa
  • Minun Japani vesisateessa
Siellä on käynyt vain ajettava leikkuri ja koko hieno, hillitty "japanilaisuus" on melkein muuttunut Kongon sademetsäksi. Näin tänä vuonna sitten. En ole yksinkertaisesti ehtinyt nyppimään ja leikkaamaan siistiksi oikein mitään. Ikinä en ole nähnyt puutarhaani näin luonnontilassa mutta onpas siellä mahtava tunnelma silti. Uskomattoman rentouttavaa ottaa vain se kahvikuppi kätöseen ja kävellä siellä, huomata miten nopeasti luonto ottaakaan vallan....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seura tekee kaltaisekseen, eli kauniissa tuuheassa pihassa asuu kaunis tuuheatukkainen nainen.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Tämä Kongon presidentti muuten juuri alkaakin kasvimössöllä värjätä tuuheaa metristä tukkaansa. :D
Kauneus on siitä erikoista että se on häilyvää - kaikki kauheus piiloon laitettavaa ja tehty kauneus silmänlumetta. Sitten on aamukauheus tilanne, kun herää, ja vasta kolmen kahvikupun jälkeen herää kauneus. On vielä sitäkin kauneutta että kun on varma itsestään niin se potkaisee ajatuksen kauheudesta näkymättömiin.
Sitä sun tätä se kauneus. Katsojan silmässä. :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minun teoriassa kaunis on kaunista unenpöpperössäkin, kauneus ei kauneusunista suutu, vaan kauneus on kaunista tukan sotkusta huolimatta.

Jokainen aikuinen tietää, että tyynyliinan brodeeraus voi painua hetkeksi nukkuvan poskeen, tai silmät ovat hiukan sikkurallaan peiliin katsottaessa, mutta ei se kauneus siitä ole moksiskaan.

Kauneutta voi meikeillä tehostaa, mutta jos et ole kaunis ei lyijymönjämaalikaan auta;)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #3

Juu nuo tyynynkuvat naamassa ovatkin minun erikoisalaa. Ne on ja pysyy reippaina laskoksen painaumina pitkin naamaa sen kolmen kahvikupin ajan.
Mummoni sanoi aina että "rumat ne vaatteilla koreilee" ja paineli navettaliina päässä kirkonkylälle eli ei se hieno kallis mekko (tai sitten meikki...) auta jos sitä ei osaa kantaa niin että se tuo sisäisen tyylikkyyden esiin. Jotkut ihmiset voivat pukeutua vaikka siihen perunasäkkiin ja silti näyttäisivät siltä että voisivat marssia linnan juhliin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4
Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jostain syystä et ehkä tohtinut käyttää ilmaisua "tuuhessa puutarhassa" ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Älä nyt viitsi takertua painovirheisiin! J ja N ovat lähellä toisiaan näppäimistöllä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

"Minun Japani" on puutarhassa yhden alueen nimi vaikka itse pois lähtisinkin. Se taipuu samalla tavalla kuin "Helsinki vesisateessa" eikä siis että "Helsinkini vesisateessa".
Mutta minun napani (?) puutarhassa on kyllä minun minun napani. :D ajatus kirjoitusvirheestä oli lohduttava.
:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9

Minun napani vesisateessa
minun napani vesihauteessa
on vain minun napani:)))

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Minun Japanini" muistuttaa nykyään paljon sinun kuviasi. Sekin on kasvanut umpeen jo vuosia sitten, jolloin vielä pääsin kivitettyä polkua pitkin kävelemään sen keskeisen puun ympärillä. Kävelin puun ympäri nätti silkkinen japanilainen aamutakki ylläni ja heiluttelin viuhkaa tai päivävarjoa tilanteen mukaan... Mutta vain silloin, kun oli yleisöä, eli lapsenlapset taputtamassa pieniä kätösiään yhteen:)

Nyt isompina he tosin vain nauraisivat höpsölle mummulle, joten japanilaisena leikkiminen on jäänyt hyvästä syystä unholaan ja samoin puiden ja pensaiden leikkaus. Meidän vanha kirsikkapuukin sai syövän runkoonsa ja kaatui taannoin jouluaattona, mutta onneksi vain muutama sentti erotti sen, ettei tullut ikkunasta läpi. Vältyttiin näin kylmältä joululta.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Minullakin on "japanilainen" kirkkaanpunainen aamutakki, mutten raaski pitää sitä kun se on niin kaunis. :) Tuo Minun Japani on kymmenen vuoden rakentelun tulos ja parhaimmillaan oikein ahkeran hoidon aikaan se on varsin siisti ja pionit ja ruusut tuovat sinne väriä. (Tässä meidän kylän alueella puhutaan kuulema suomea puhtaimmillaan mutta vaikka sanotaan "minun" niin se -ni ei koskaan kuulu siellä perässä. Minun Japani, minun kissa, minun puutarha)
Tuolla toisella puutarhan alueella onkin Englanti. Kiinakin on, mutta se on älyttömän villissä kunnossa kun siellä on kaatunut kaksi puuta ja minä en ole saanut organisoitua sinne moottorisahan käyttäjää. (Minulle ei kukaan suostu antamaan moottorisahaa.)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sirkku, muistan vieläkin, tosi kauan sitten nähneeni valokuvan ruusuistasi. Ne kuvat olivat niin sanomattoman kauniita, kuin suoraan puutarhalehdestä otettuja. Vieläkö ne jaksavat kukkia, vain onko halla vienyt? Erityisesti jäi mieleeni suuri vaaleanpunainen kaunotar.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #21

Nyt on ollut pari hyvin vaikeaa talvea pensasruusujen kannalta. Aika moni on kärsinyt niin että nyt kesän puolivälissä alan luopua toivosta; joskus näet maan alta nousee uusia versoja kun maanpäällä olevat ovat paleltuneet.
Kukinta on niin myöhässä että ei ikinä näin myöhässä ole ollutkaan. Nuppuja on valtavasti tietyissä lajikkeissa ja osassa nuput eivät ole edes kehittyneet. Liian kylmää ollut.

Jos nyt älyän, kun se kukkiminen alkaa, niin otan uusia kuvia tännekin. Ruusut ovat niin kuvauksellisia niistä harvoin huonoja kuvia saa. Hyvä kamerani hajosi pari vuotta sitten Korkeasaaressa, olin mennyt kuvaamaan huvikseni eläimiä ja sitten kaikki värit muuttuivat kamerassa luumunpunaisiksi. Enkä ole ostanut uutta kameraa.

Aika hyviä höpökuvia tämmöisellä kännykälläkin saa. :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olen aina rakastanut tuollaista japanilaisuuden ilmentymää, punaista, mustaa ja valkoisia kukkia vihreyden keskellä. Kaunis kuin kaunein kukkanen kuvasi. Värit juuri sitä mikä merkitsee paljon. Tuo luonnollisuus, joka kuvasta näkyy on aitoa.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Siinä on ollut visiona hopean, valkoisen ja voimakkaan punaisen yhdistelmät, vihreääkin saa olla mutta mieluiten nukkalehtisinä... Vuohenputki on innokkaasti pilannut minun visiota ja ukkomansikka. Mutta linnut tykkää alueesta väripulmista huolimatta.
:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vuohenputki pilaa minunkin maisemaani. Olen kitkenyt ja kitkenyt ja taas kitkenyt. Siitä ei pääse eroon.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #17

Vuohenputki on ärsyttävä. Nyt juuri yritän aivopestä itseni näkemään siinä japanilaista kauneutta. Kukka on yllättävän kaunis ja pallomainen, lehdetkään eivät ole hullumman malliset. Sen elinvoimakin on suunnaton. En tappele yhtään sen kanssa tänä kesänä vaan solmin välirauhan.
Koiranputketkin näyttävät varsin pitsisiltä unelmilta kun pikkuisen käyttää mielikuvitusta.
Jokapaikkaan kurkottava hiirenvirna on oikein soma ja korvaa kärhöt kiviaidalla.
Pitkä heinä ei näytä kauniilta kaislalta edes mielikuvitusta käyttäen mutta hukkuu kyllä tuonne sekaan nätisti.
Ukonmansikka on niin hienossa kukassa että melkein kuin olisi jotakin puutarhalta tuotua rönsymönkeröä. Harmi kun se ei tee mansikoita, semmoisen ihme mytyn vain.

Ainakin pensasruusuissa on älyttömästi nuppuja. Kun ei vain sataisi niin usein, ne pian menevät pilalle kosteassa ilmassa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #18

- Kun ei vain sataisi niin usein...

No meillä on kuivuus. Kesäkuussa ei ole satanut juuri yhtään.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset