*

sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pelko

Mörköseuraa

Meissä kaikissa on omat hyvät ja huonot puolemme. Mitkä ovat hyviä ja mitkä huonoja, riippuu siitä keneen tai mihin ne vaikuttavat. Puolukkamätäs ei tykännyt varmaan kun talloin sitä ja sen sukulaisia metsäpolun varrella, niiden mielestä olin typerä otus. Koiruus taas hyppeli iloisena kun pääsi lenkille, olin siis vitsin hyvä tyyppi. Kai kehonikin nautti ulkoilmasta. Mieleni puolestaan järkkyi kun se näki pelottavia asioita hämärtyvässä metsässä. Se bongasi mörköjä ja outoja olentoja, jotka järki tosin kukisti miekallaan valloitusretkellä olevan kuninkaan otteella.

Kuuta ei voi kaapata

Voimattomuudella, ahdistuksella, kauhulla, pelolla ja surulla reagoimme eilen uutisiin. Kielteisiä tunteita pitää kuitenkin ohittaa ja jatkaa elämää. 

Pääsiäisen perimmäisestä tarkoituksesta tietävät hyvin kaikki ne, jotka uskovat Kristukseen. Pääsiäinen on sovittelun ja uuden elämän synnyn aika.

Eilen, kun palasin töistä kotiin kuu hohti kauniisti. Miten on mahdollista, että niin kauniissa maailmassa voi olla niin paljon pahaa, niin paljon rikkinaisia sieluja. Onneksi kuuta ei voi kaapata. <3

Mitä sinä pelkäät.

Pinnalle hukuttautuneet.
 

"Syvälle ei pääse, jos tähän lauseeseen jää.
Mutta jos tahdot jatkaa, meillä ei ole sama määränpää."


Pelottaako se?
 

Doctor Who -viisautta vanhemmille

Noin 2-vuotiaana lapsen mielikuvitus yleensä kehittyy ja yöt voivat muuttua levottomammiksi. Näin on meilläkin käynyt. Harva se yö esikoinen kiipeää yllättäen äidin ja isän sänkyyn, ja illalla hän ei haluaisi mennä nukkumaan. Milloin nurkassa on mörkö, milloin iso paha susi on kiivennyt tytön sänkyyn.

 

“Minua pelottaa! En halua mennä nukkumaan!”

 

Pelko tuli taloon

Viisikuinen vauva kuoli, kun vaunut lensivät kuistilta.

 

8-vuotias poika kuoli hautauduttuaan lumeen.

 

10-vuotias kuoli moottoripyörän ulosajossa.

 

Ja niin edelleen. 

 

Muun muassa nämä järkyttävät uutiset kummittelevat mielessäni silloin tällöin. 

 

Pelon ilmapiiri ja väkivallan uhka

Viimeisimmän Inhimillinen tekijä - ohjelman innoittamana ajattelin tarttua kynään.

Vaikuttaako tutulta: Nainen pahoinpidellään, raiskataan ja sitten tapetaan. Näemme noiden tapahtumien kulun ruudusta olohuoneisamme joka päivä. Uudestaan ja uudestaan. Valinnan mahdollisuutta juurikaan ei ole.

Koin itse kammottavan läheltäpiti tilanteen viime viikolla, Pohjois – Espoossa, tutuksi tulleessa Aurora Karamzinin kartanon edustalla olevassa, luonnonvaraisessa metsikössä.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä