sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Kaikki blogit puheenaiheesta Keräily

Keräilystä harrastuksena

Koulupoikana kerättiin jääkiekkokortteja, joita haettiin rautatieaseman kioskista pari pussia kerrallaan. 70-luvulla pusseihin kuului myös purukumi, myöhemmässä 90-luvun buumissa se oli jäänyt pois. 70-80-luvulla kai jokainen koululainen keräsi postimerkkejä. Niitä pantiin ”Koko maailma”-otsikkoisiin paperikansioihin ja ostettiin pusseittain kirjakaupoista. Suomalaisia merkkejä leikeltiin kirjekuorista, lioteltiin irti ja liimattiin kansioon. Sittemmin keräsin perhosia Oulun seudulta saatuani koulun kautta välineet.

Nimikirjoitukset ja selfiet

Nimikirjoitusten hankkiminen kuuluu joidenkin kulttuurinystävien harrastukseen, eri taiteen ja urheilun aloilla. Nimmareiden keräilijöistä kuuluisia oli Eki-Setä, joka käsittääkseni keräsi laajan ja varsin täydellisen kokoelman aikansa populaariviihteen tähdistä. Käyttäen siihen melkoisesti aikaa ja vaivaa. Luin hienoisella ihastuksella myös promoottori Antti Einiön kertomuksia signeerattujen poptähtien valokuvien kokoelmastaan, joista on ollut myymässä merkittävää osaa.

Mikä hitto niissä VHS:sissä viehättää vielä vuonna 2015?

(Julkaistu alumperin harrastusblogissani osoitteessa http://ullakoltajakirpparilta.vuodatus.net)

Korkataampa sitte tämä blogi VHS-kaseteilla. Mää oon tosi monesti joutunu selittämään hämmästyneille ihmisille että kahtooko joku muka vieläki niitä ja minkä takia? 

Mulla siinä on ennen kaikkea nostalgiset syyt, aivan niinkö vaikka jollain vinyylikeräilijällä tai NES:siä hakkaavalla retropelaajalla. Teknisesti parempia ratkasuja olis kyllä saatavilla, mutta vanhempi ja köppäsempi miellyttää enemmän, koska tuo muistoja. 

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä