sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Taideväärentäjä

  • "Agatha Bas", Rembrandt van Rijn ja vasemmalla on siis oma versioni. Öljymaalauksia.
    "Agatha Bas", Rembrandt van Rijn ja vasemmalla on siis oma versioni. Öljymaalauksia.
  • Puuväriä ja vesiväriä.
    Puuväriä ja vesiväriä.
Olen varmaan laittanut tämän maalauksen ennenkin näytille. Vain taideasiantuntija erottaa alkuperäisen Rembrandtin teoksen tästä minun versiostani. Olen vinkkinä kertonut että minun maalaamallani neidolla on viikset. - Loukkaannuin pahanpäiväisesti kun eräs vanhempi herrasmies oli kuulemma seissyt yhden kuvituskuvani äärellä juuri pystytetyssä kuvitusnäyttelyssäni Hämeenlinnassa ja hän oli tietäväisen näköisenä todennut vieressä seisovalle rouvalle niiden olevan tehty tietokoneella. Ihan kuin nykyaikana ei eläisi piirtäjiä, jotka hallitsevat materian tunnun saavuttamisen puuväreillä ja vesiväreillä, öljyväreillä tai millä vaan väreillä, ihan oikealle paperille tai kankaalle käsin tehden. Suomessa on erittäin taitavia piirtäjiä ja maalareita, kädentaitajia joka lähtöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- eräs vanhempi herrasmies oli kuulemma seissyt yhden kuvituskuvani äärellä juuri pystytetyssä kuvitusnäyttelyssäni Hämeenlinnassa ja hän oli tietäväisen näköisenä todennut vieressä seisovalle rouvalle niiden olevan tehty tietokoneella.

Pelottavinta tässä on se, että kyseinen herrasmies on myös äänioikeutettu. Jos ei tunne aitoa photoshopatusta niin miten ymmärtää totuuden vääryydestä?

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

..hermostuin kuultuani asiasta toissapäivänä niin että ihan pihisin jonkun aikaa. Kyllä se nyt jo meni ohi ja höyhenet ovat taas suorassa.
Kerron täälläkin (höpötän niin monessa paikassa), miten minun kävi eilen aamuna huonosti nukutun yön jälkeen. Olin aamukahvia vailla ja väsynyt, ja huomasin että termospullossa on edellisiltana keitettyä kahvia. Päätin lämmittää sitä mukillisen mikrossa. Tökkäsin puhelimenlaturin seinään ja mietin hetken että mihin kohtaan mukkia kiinnitän sen usb pään.
Eihän sitä kyllä tiedä, vaikka pian keksitään muki, mihin saa kuumaa kofeiinia jollain laturilla.

(Huomaa että olen joutilaana, mutta heinäkuussa olen taas hiljaa.)

Käyttäjän MikkoMarttila kuva
Mikko Marttila

Vastaavat kommentit ovat yleisiä ja tietenkin nykyaikana arvostus kädentyöhön voi olla koetuksella, kun on monenlaista viihdykettä ja roinaa tarjolla. Jotkut jopa saattavat kutsua Ikean "tauluja" tauluiksi, vaikka minä kutsun niitä romuiksi.

Kaikki vain eivät ole syntyneet näkemään kädentaitajien työtä eivätkä siksi osaa arvostaa "luojan töitä."

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Niin kun kaikkea saa "netistä", halvalla. Aika höpsöä luulla kaikki käsityönä tehty ja niihin vaadittavat taidot olisivat myös muuttuneet pikseleiksi.
Kun käy Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla näkee että sepäntyöt ja käsityöharrastukset tekevät kovaa nousua nuorten keskuudessa.
Tietämättömyys on onneksi toisinaan korjattavissa, jos pystyy myöntämään olleensa väärässä, joskushan on helpotus tajuta olleensa väärässä kun totuus onkin mukavampi.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Arvostan piirtämistaitoa ihku kauheesti - hienoa!

Kuvamaailma on nykyään runsasta, omalta kohdaltani arvostan kuvissa aihetta ja signifikantismia.

Yritän katsoa jokaista kuvaa kuin se olisi suunnilleen ainoa kuva maailmassa. Jokainen kuva saa arvostusta. Pysyttelen kuvamaailmassa tietenkin siveyden ja säädyllisyyden puitteissa.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Moni luulee että olen taitava myös kutomaan, minulla on niin hienoja lapasia ja villasukkia. Mutta en ole koskaan ollut hyvä kutoja, mestarillisesti tehdyt lämmikkeet ovat veljen vaimon tekemiä. En millään saisi ähellettyä kasaan kahta samanlaista lapasta tai sukkaa, outoja myttyjä niistä tulee.

Itselleni on musiikki ollut aina kovin tärkeää, ja hyvien näyttelijöiden puheen kuunteleminen. En siis osaa laulaa kuin hämähämähäkkiä nuotin vierestä, ja vähäinen pianonsoiton taitokin on unohtunut, mutta kuuntelen musiikkia.

Ja toiset osaavat sen leipomisen ja kokkaamisen. Tai hevosen kengittämisen tai vitsien kertomisen. Tai autonrenkaan vaihtamisen. On se hyvä meitä on niin moneen lähtöön, kaikkia tarvitaan.

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Sallikaa laittaa signifikantismista hieman lisää kirjoituksessa Signifikantisimi - taiteen harrastajan taidesuunta:

http://tarjakaltiomaa.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kult...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Vertailevasta otsikkokuvasta tulevat mieleen Kaj Stenvallin Ankka-inspiraatiot.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Hän on maalannut tosi paljon tauluja. Itse maalaan hirveän harvoin. Tulen elämässäni maalaamaan varmaan enää kymmenisen maalausta jos elän satavuotiaaksi, jos sama tahti jatkuu kuin tähän asti (ja vielä hiipuu vanhemmiten). Yksi viiden vuoden välein. Pitääkin miettiä aiheet tarkkaan, sillä kyllästyn niin helposti omiin töihini.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Vanhempi herrasmies sanoi mielipiteensä, joka perustui hänen tietämykseen ja se kertoo enemmän siitä vanhemmasta herrasmiehestä, kuin kuvituskuvastanne. Valtavan upeita ovat työsi ja olette saaneet niihin myös sielun.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Kiitän, sydämen pohjasta, tuntuu etten kuitenkaan vielä ole saanut kuvantekijänä tehtyä mitä haluaisin - kun en tiedä mitä haluaisin tehdä. Vähän kuin kääntelisin suurella vaivalla kiviä, etsien niiden alta jotain, enkä tiedä mitä. Ehkä tehtäväni onkin tässä elämässä vain käännellä näitä kiviä (tehdä kuvia), ja ne on sitten muut, jotka rakentavat niitä torneja ja siltoja.
Saattaahan olla että jokin ahaa elämys on vielä edessäpäin. Tai ehkä jokin kääntämäni kivi todetaan joskus erityiseksi pikku asteroidiksi, ja siitä tehdään maamerkki ja kilometritolppa Hämeen härkätien reunaan.

Ei ollut mitään järkeä syntyä Sirkku Linneaksi, pikemminkin huonoa tuuria. En koskaan loikkaa vauhdilla kivien yli tai kierrä niitä, vaan kääntelen ja yritän vaikka puskea niiden läpi. Muut osaavat kulkea vauhdilla - ja saavat aikaa itse elämälle.