sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Vihreät kynät

 • Vieras kahvio... Lempikahvioni Helsingissä oli kadonnut. Oli outoa etsiä uusi kahvipaikka.
  Vieras kahvio... Lempikahvioni Helsingissä oli kadonnut. Oli outoa etsiä uusi kahvipaikka.
 • Ruskehtavaa.
  Ruskehtavaa.
 • Kellertävää..
  Kellertävää..
 • Ruskeankellertävää..
  Ruskeankellertävää..
Pari vuotta sitten tein kovasti vihertäviä kuvituksia, kun siniset värit olivat yksinkertaisesti lopussa enkä inspiraation kourissa voinut käyttää aikaa niiden hankkimiseen. Mietin silloin että joku kenties analysoi jälkikäteen "taiteilijan eläneen vihreää kauttaan" teosta tehdessään... ******* No, nyt on ollut menossa pari viikkoa ilmeisesti ruskeankellertävä kausi, kun aloin yhden kuvitustyön teon pitkän paussin jälkeen. Oli näet kaikki vihreän ja sinisen sävyt aika lopussa. Torstaina menin Helsinkiin juhliin, ja samalla reissulla tein värihankintoja. Kyllä nyt on monenlaisia vihreitä värikyniä ja jopa vähän sinisiäkin. Sinistä käytän aina hyvin säästeliäästi, sillä se väri on minusta niin kummallinen. Sitä ei tavallaan ole olemassa minun päässäni muuta kuin vierailevana häivähdyksenä. En koskaan syö esimerkiksi kotona ruokaa siniseltä lautaselta, kun se vie liikaa huomiotani ja sekoittaa ajatuksiani. ******* Vihreästä kynästä tuli mieleen tapaus menneisyydestä, jonka kerroin väriostokset tehtyäni ystävälleni. Minulle kävi näet kerran Popedan keikalle kiirehtiessäni sellainen "Bridget Jones" meikkimoka, että hämärässä autossa piirtelin kulmakarvojani kauniimmiksi vihreällä kajaalilla. Ilta oli oikein hauska kunnes eksyin vessassa peilin ääreen ja huomasin vasta siinä näyttäväni varsin koomiselta. Motkotin kaverilleni, miksei hän sanonut mitään siitä että kulmakarvani olivat ihan vihreät. Hän vain tokaisi luulleensa minun käyttäneen vihreää tarkoituksella, se kun sopi hänestä hyvin minun Popedan keikka lookkiin. No, reippaasti viiletin vihreissä kulmakarvoissa koko yön. ******* Nyt kun minulla on paljon vihreitä kyniä, pitää varmaan käydä koko jo tehty kuvitus läpi, pitäisikö niihin lisätä vihreää... Tosin se on aika työlästä, joten ehkä annan maailman ymmärtää kuvittajalla olleen jokin ruskea kausi menossa. Toisaalta, kukaan ei ehkä edes huomaa mitään värimaailmani muuttumisessa, kun meikkaankin niin älyttömän harvoin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minulla ei ole edes sinistä lautasta.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Siniset lautaset ovat ihan kauniita jonkun toisen ruokapöydässä, varsinkin jos ne huokuvat keittiön väen ajatusmaailmaa.
Silloin sininen lautanen on eri asia.
Kultareunaiset lautaset saavat minun kädet tärisemään niin etten edes istu sellaiseen pöytään. Romua tulisi ihan varmasti.
En kuitenkaan osaa sanoa, mikä se minun lempiväri lautasissa on.
Täytyy ihan miettiä. Nyt on aika eriparisia lautasia kaapissa...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kun olin skidi, meillä oli sellaiset käsinmaalatut lautaset. Niissä oli kuvioita, siis puita, porsaita ja kanoja maalaismaisemineen, niissä oli sapenvihreä reunus, mutta niistä voisin syödä edelleen. Jos sellaisia jossain olisi.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #3

Täältä löytyy kaapista ruskeankirjavia, kukallisia "perintölautasia", joista ei raaski luopua. Yksi hieno lahja-astiasto on pakattuna vintissä, kun on vitivalkoinen ja jotenkin vaan liian hieno.
Tunnen suurta sielunsympatiaa rouva Buckeen naapuria Elizabethia kohtaan Pokka pitää -sarjassa, kun hän hermostuneena somppaa kahvinsa pitkin pöytiä ja pudottelee niitä käsinmaalattuja hienoja kuppeja Buckettien keittiössä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

En pysty katsomaan rva Buckeeta, on se niin kauhee.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Onpas nätti ja rentouttava disaini.

Tämän blogin suosituimmat