sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Kuvittajan päivä

 • Aamuherätys, ensimmäinen kuppi kahvia, piirros edellisiltana tehdyn luonnoksen pohjalta, sitten siivoa koiran kaatama kissankuppisotku.
  Aamuherätys, ensimmäinen kuppi kahvia, piirros edellisiltana tehdyn luonnoksen pohjalta, sitten siivoa koiran kaatama kissankuppisotku.
 • Toinen kuppi kahvia tuntia myöhemmin. Kissa naukuu ruokaa, palvele kissaa, juuri kun on päässyt värittämisessä vauhtiin.
  Toinen kuppi kahvia tuntia myöhemmin. Kissa naukuu ruokaa, palvele kissaa, juuri kun on päässyt värittämisessä vauhtiin.
 • Taivaallinen väritysrauha kestikin ennätyksellisen kauan. Mutta mitä ihmettä, miten tuo oksa pandan kädessä tuli noin tyhmästi piirrettyä. Onko oikeallekin puolelle piirrettävä puu? Kääk. Ei se näin pitänyt mennä. On juotava lisää kahvia. Ehkä jäätelötikun syöminen auttaa ratkaisemaan ongelman. Tämä pandakirjan kuvitus valmistuu siis jäätelön ja kahvin voimalla. Joku kirjankuvitus vaatii minttuteen hörppimistä ja suklaata. Kummallista.
  Taivaallinen väritysrauha kestikin ennätyksellisen kauan. Mutta mitä ihmettä, miten tuo oksa pandan kädessä tuli noin tyhmästi piirrettyä. Onko oikeallekin puolelle piirrettävä puu? Kääk. Ei se näin pitänyt mennä. On juotava lisää kahvia. Ehkä jäätelötikun syöminen auttaa ratkaisemaan ongelman. Tämä pandakirjan kuvitus valmistuu siis jäätelön ja kahvin voimalla. Joku kirjankuvitus vaatii minttuteen hörppimistä ja suklaata. Kummallista.
 • Luonnos kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, silloin siitä huomaa yleensä huonot kohdat yön nukkumisen jälkeen. Tämä luonnos joutui korjattavaksi. Minkähän takia? Laitoin silmät kiinni ja tajusin taustalla pitää näkyä kiipeilypaikkoja.
  Luonnos kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, silloin siitä huomaa yleensä huonot kohdat yön nukkumisen jälkeen. Tämä luonnos joutui korjattavaksi. Minkähän takia? Laitoin silmät kiinni ja tajusin taustalla pitää näkyä kiipeilypaikkoja.
 • Huomasin että jalkani ovat puutuneet istumisesta, äkkiä kiipeilemään ja sahailemaan villiintyneitä puita sinne omaan Japaniin. Tänä vuonna pidetään vähän jöötä siellä. Kolmeen vuoteen en kurittanut enkä hoitanut siellä mitään. Tunnen itseni huonoksi puutarhuriksi.
  Huomasin että jalkani ovat puutuneet istumisesta, äkkiä kiipeilemään ja sahailemaan villiintyneitä puita sinne omaan Japaniin. Tänä vuonna pidetään vähän jöötä siellä. Kolmeen vuoteen en kurittanut enkä hoitanut siellä mitään. Tunnen itseni huonoksi puutarhuriksi.
 • Sitten takaisin piirustuspöydän ääreen, jokin raja siinä tikapuilla venyttelyssäkin ja puissa kiipeilemisessä. Siivoa taas kaadettu kissankuppi. Päätän ostaa kissalle valurautaisen kipon, jonka saa pultattua lattiaan, kun koiruus tykkää kiepauttaa sen nurin ilmeisesti lystikseen.
  Sitten takaisin piirustuspöydän ääreen, jokin raja siinä tikapuilla venyttelyssäkin ja puissa kiipeilemisessä. Siivoa taas kaadettu kissankuppi. Päätän ostaa kissalle valurautaisen kipon, jonka saa pultattua lattiaan, kun koiruus tykkää kiepauttaa sen nurin ilmeisesti lystikseen.
Eilen oli kiireinen päivä. Sain tehtyä tosin vain yhden kuvan. Ei puutu enää kuin muutamia. Kuvittaminen on toisinaan varsin opettavaista puuhaa. Pandat ovat olleet siitä mukavia piirrettäviä, että riitti kun katsoi niistä muutaman videon niin ne osaa piirtää vaikka minkälaiselle mykkyrälle. Toista on esimerkiksi piirustaa vaikka riikinkukko, jo sen päässä on miljoona liian vaikeasti muistettavaa yksityiskohtaa. *** Tässä kotona työskentelyssä on hyviä ja huonoja puolia. Muut ihmiset voivat sanoa että eivät voi tehdä sitä eikä tätä, kun ovat töissä. Vaikka minä sanon että istun piirtämässä (=töissä), niin minun oletetaan olevan joutilas tekemään samaan aikaan tusinaa muuta asiaa. Vaikka keittämään kahvia ja lörpöttämään puhelimessa. Tähän päivään mennessä en ole oppinut tekemään yhtäaikaisesti muita kuin piirustusjuttuja piirustuspöydän ääressä. Aika tomppeli siis. *** Hyviä puolia on myös. Voin olla flanelliyöhousuissa koko päivän, juoda sen kahvini omassa puutarhassa, eikä karvaisten ystävieni tarvitse olla yksin. *** Tänään on myös kiireinen päivä. Odotan juuri että vesiväri kuivuu ja kahvi tippuu, ja mietin sitä pellekouluun lähtemistä. Niin jos joku ei tiedä, niin haluaisin opiskella klovniksi. Ei kai tämä koko minun elämä voi olla ihan pelkkää piirtämistä? :) Siltä se kyllä vähän vaikuttaa, mutta haaveita pitää ihmisellä aina olla, ilman niitä ei varmastikaan jaksaisi, mummo sanoi niin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mukavaa, että sinulla on tuo Japani. Sinne pääsee silloin kun muualla alkaa ahdistaa.

Pandatko ovat nyt muotia, - Lumi ja Pyry?

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Pandakonvehdit ovat olleet muotia minun työpöydällä iänkaiken, mutta nyt ensimmäistä kertaa oikein piirtelen pandoja. Minen tiiä miten Aura Koivisto on osannut niin mainiosti kuunnella pandojen höpötyksiä, että nauroin ääneen kun sain tämän käsikirjoituksen. Kyllä, Pyryn äiti siinä tuumaa että "..harakat ovat keskenään niin samannäköisiä lintuja ettei niitä erota toisistaan, toisin kuin me pandat..."
Hmm...
Tietenkin tämä panda asia on nyt tapetilla, mutta pitemmän päälle ajateltuna kaikki pandojen hyväksi nyt tehty (kirjojenkin avulla voidaan kasvattaa ajattelua, vaikka olisikin satukirja) edistää ajattelua maapallon metsien suojelemiseksi.
Kun Kiina nyt suojelee bambumetsiä, tuhannet pienemmät ja huomaamattomat muutkin eliöt saavat siellä suojaa pandan siivellä.
Kun Kiina vielä saisi julkisen haasteen lähteä suojelemaan vastalahjaksi ("koko maailma" rakastaa pandoja ja avustaa lajin suojelussa) uhanalaisia sarvikuonoja kieltämällä sarvien käytön lääketieteessään....
Innostumme näyttävien lajien elinalueiden suojelusta, mutta siis kannattaa muista näiden suosittujen suojelukohteiden mukana ne pikkutiitiäiset ja rumat mönkiäisetkin saavat rauhan. Ja nisäkkäiden lisääminen tarhoissa on monelle lajille ainoa tapa säilyä. Eurooppalainen biisonikantakin säilyi hengissä muutamien eläintarhojen yksilöiden avulla vajaa vuosisata sitten.

Tietenkin tämä satsaus pandoihin on herättänyt keskustelua, mutta satsaammehan eduskuntaankin, tosin siinä auvoisassa toivossa että siellä järkevästi hoidettaisiin meidän asioitamme eikä sen takia että poliitikot olisivat sukupuuton partaalla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minullekin pandat ovat aivan jees. Vaikka ne syövätkin aika yksipuolisesti;)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #3

Minä tykkään hirmuisesti sarvikuonoista. :)
Pienet sarvikuonot hyppelemässä on näky mikä jostain syystä saa minut aina hyvälle tuulelle. Toiset tykkää katsella leijonia ja toiset pingviinejä.
Jossittelu on mukava tapa suunnitella tulevaisuutta, mutta jos eläkepäivillä olen jonkinlaisessa kunnossa ja jostain käsittämättömästä syystä kauhean rikas, lähden suojelemaan sarvikuonoja. Jos taas en ole rikas mutta hyvässä kunnossa, teen sirkuspellen hommeleita. Jaa, joo, ja jos en ole rikas enkä oikein hyvässä kunnossakaan eläkepäivillä, niin sitten varmaan piirrän niitä sarvikuonoja ja katson sirkusta töllöstä.
Muutan semmoiseen pikkukaupunkiin, johon tulee sirkus joka kesä, ja kustannan mummokerhon mukaani katsomaan sirkustaiteilijoiden temppuja. Tänne meidän kirkonkylälle kun ei enää näet tule sirkusta, kun kaupunkiarkkitehdit suunnittelivat ainoan sirkusteltan paikan satamassa jonninjoutavaksi kukkapönttö ja viheralueeksi... sen takia sitten vissiin muutettava.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #4

Elämän on suuri sirkus ja pellejä riittää ainakin poliittisia pellejä.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset