sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Pakkasakka

  • Piposelfie. Päätin mennä pakkaseen puutarhamökkiin tauluni kanssa, kun minulta pyydettiin kuva jossa olisin Catharina-maalauksen kanssa. Minä en oikein tykkää ottaa usein näitä kuvia itestäni, mutta joskus tuntuu nousee liian suuri haloo jos on aina kieltäytymässä. Mummon iso pipo tuntuu aina turvalliselta piilolta.
    Piposelfie. Päätin mennä pakkaseen puutarhamökkiin tauluni kanssa, kun minulta pyydettiin kuva jossa olisin Catharina-maalauksen kanssa. Minä en oikein tykkää ottaa usein näitä kuvia itestäni, mutta joskus tuntuu nousee liian suuri haloo jos on aina kieltäytymässä. Mummon iso pipo tuntuu aina turvalliselta piilolta.
  • Vanha taulu.
    Vanha taulu.
  • Milloin sen taiteilijauran voi katsoa alkaneen?
    Milloin sen taiteilijauran voi katsoa alkaneen?
Tuossa eräs kollega totesi juhlivansa ääneti kolmikymmentä-vuotis taiteilijauraansa. Hän laskee sen alkaneen ensimmäisestä julkaisustaan. Mistä minä alan sitten laskea? Piirsin ensimmäisiä sarjakuviani paikallislehteen teini-iässä... Mutta en muista vuotta eikä niitä ole enää tallessakaan. Mitä jos laskisi ensimmäisestä kirjankannesta sen uran alkaneeksi? Tiiättekö mitä, ei minua kiinnosta yhtään koko asia. Mieluummin lasken mäkeä, pulkalla. **** Elämäkertaa en ala kirjoittaa ikinä, sitäkään ei tarvitse siis miettiä. Joten mietinkin mitä haaveita on vielä toteutumatta. En ole vielä ikinä päässyt suunnittelemaan LAHJAPAPERIA tai tyynyliinan kuosia. Haluaisin myös suunnitella talvitakkeja. Haluaisin myös talliin oman kaksikyttyräisen kamelin ja ratsastaisin sillä metsäpolkua pitkin kyläkauppaan. Autot on niin tyhmiä, kun niissä on aina jotain vikaa. Kamelia voisi halata ja se kuuntelisi varmaan minun juttuja. ***** Minulla on nyt menossa umpisalainen projekti. Kerron siitä kesemmällä. Tai on montakin projektia, mutta liian varhaista niistäkään mitään tässä toimittaa. **** Toivottavasti teillä kaikilla on lämmintä, vaikka pakkanen paukkuu. Minulla on, ja kahviakin termospullossa. Oli ihana istua hetki puutarhamökissä, vaikka nenä melkein jäätyi. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Elämä on matka, ei siitä kannata elämöidä;)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Semmoinen aikamatka, jossa pääsee vain eteenpäin. :)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos se paikallislehti on vielä toiminnassa niin kaipa heillä on arkisto, niin että kysy sieltä ja eikun ensimmäisestä vuodesta alkaen.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

On se vielä toiminnassa, mutta menen ehkä sitten vasta kysymään kun tulee semmoinen kumma olo että pitäisi vuosia alkaa laskea.
:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mutta entä jos printtilehtiä ei silloin enää ole ja se vuosiluku tipotiessään:)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #5

Niin, no.. öh, minusta vain on kauheaa mennä minkään lehden toimistolle. :D
Tuli muuten mieleen, rakas äitimuori saattaa vieläkin pitää tallessa niitä lehtiä! Pitää kysyä!
Onpa tänään muuten hirmuinen pakkanen, kissakaan ei mene ulos...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Lapsuudessani oli lähellä ihana vanha talo, kuin pieni linna. Se oli suojelukohde, jonka joku ovela sitten kuintenkin pääsi tuhoamaan. Tuossa linnassa asui nainen, ikää oli jo paljon kun lapsen silmin häntä katsoin. Hänellä oli aasi. Aasin perässä oli kärryt ja nainen, täti, kävi kaupassa matkustaen aasin rattailla. Linna oli rinteessä, niinkuin oikeat linnat aina ovat. Rinteen alapuolella oli lammikko ja aitaus. Kaikki tuo oli koulutieni varrella. Lammen rannalla oli pieni mökki ja aitauksessa oli lintuja. Taisivat olla sorsia tai ankkoja. Niitä oli kiva koulumatkalla tarkkailla. Ihana muisto. Sellaisen sinäkin varmasti kamelisi kanssa lähiseudun asukkaille tarjoaisit, unelmia ja mielikuvia toisenlaisesta elämästä.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Kirjoittelen tässä harrasteena sivussa juonikuvioita kaunokirjalliseen esikoisromaaniini, ja siinä on taiteilijalla kaksikyttyräinen kameli. Saan toteuttaa visioitani näin mielikuvituksessani. Kolme edellistä kirjoittamaani kirjaa eivät olleet kaunokirjallisia.
Olen aina tykännyt noista isoista kaksikyttyräisistä kameleista, niissä on sisua ja luonnetta. Ja ne ovat kestäviä. Eräs ystäväni tuntee hyvin yksikyttyräiset kamelit ja hän luonnehtii niitä arvaamattomiksi ja kyllästyessään pahansisuisiksi.
Minun romaanissani Neo (Neopatra) niminen kullanvärinen kameli on kuitenkin lellitty säyseäksi... :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Oletko tehnyt kustantajan kanssa sopimuksen kirjasta vai onko tarkoitus ensin tehdä kirja valmiiksi ja sitten tarjota kustantajalle?

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #9

En ole tehnyt sopimusta. Kirjoitan sen tarinan silti ulos päästäni. :) Minut nähdään kustannusmaailmassa vain kuvittajana, joudunkin tekemään härkäpäisesti töitä hypätessäni "vääriin saappaisiin". Kirjoittaminen tulee viemään paljon aikaa, sillä mistään kevyestä läpyskästä ei ole kysymys, mutta aina kun kuvituksilta ehdin niin istun kirjoittamaan. Nytkin on ihan työpöytä täynnä piirtämishommaa...

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset