*

sirkkulinnea Kuvittajan matkassa

Kissankarvaa ja koiranvilloja, kehystettynä

 • Ennen väritystä ei edes mieti jotain karvaongelmaa.
  Ennen väritystä ei edes mieti jotain karvaongelmaa.
 • Väritetty, mutta puuvärikerros puuttuu, mahdolliset kissankarvat näyttävät siveltimen karvoilta. Mutta minun siveltimistä ei irtoa karvoja.
  Väritetty, mutta puuvärikerros puuttuu, mahdolliset kissankarvat näyttävät siveltimen karvoilta. Mutta minun siveltimistä ei irtoa karvoja.
 • Karvakarnevaalin aikaa
  Karvakarnevaalin aikaa
 • Kehystettynä Hoffin kahviossa - ja mahdollisimman vähäisen karvamäärän kera.
  Kehystettynä Hoffin kahviossa - ja mahdollisimman vähäisen karvamäärän kera.

Siinä on taas yksi, totesin kun kohotin kahvikuppia juodakseni. Harvinainen aamuauringon säde sai valkoisen koirankarvan loistamaan kupin reunalla. Nyppäisin sen pois mutta silti se ilmeisesti sama karva kutitti jo kohta nenässäni. Karvojen maaginen kyky leijailla ei toivottuihin paikkoihin vie toisinaan hermot,mutta koskaan ei tee mieli syyllistää siitä viattomia karvojen alkulähteitä eli talon harmaaviiruista kissaa ja valkoista paimenkoiraa... *** - Noin kymmenesosa ajastani menee karvojen metsästykseen pois vesiväreistä, maalauksista,kehyksien laseista ja niiden alta ja lopullisen kuvitustyön siistimiseen KARVOISTA vielä tietokoneen näytöllä. Silti annan kissan istua pöydällä omahyväisen tyytyväisenä häntä kahvikupissa ja viikset vinkuralla. Ja koiruus lämmittää varpaitani pöydän alla. *** Kyllä minä vähän tosin pärräsin ääneen kun yritin kehystää "suomalaisia taruolentoja" kuvituksia näyttelyyni Hämeenlinnaan; kun sain takapahvin teipattua kiinni, niin lasin alla näkyi melkein aina joko kissan- tai koirankarva oikein selvästi. ...sitten laskin hiljaa aina kymmeneen, avasin takapahvin, putsasin karvan pois ja kasasin uudelleen. Olisiko elämä helpompaa ilman karvaisia apulaisia ja viihdytysjoukkoja huushollissa? Voisi olla, mutta tuhatkertaisesti tylsempää. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paljon pidemmälle kehiteltyä koirankarvaa kuin minulla, laitoin vaan keväällä paperikassiin tinteille pesätarvikkeiksi jotta eivät nokkisi parveketuolien pehmusteita:)

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen

Usein ripustelenkin kevätkarvakarnevaalin aikaan noita villamyttyjä pensaiden oksiin. Hyvin kelpaavat varsinkin sinitintille.
Nyt on muovikassillinen tuossa eteisessä, ajattelin tehdä semmoisen siilien pesäainevaraston niistä yhteen suojaisaan paikkaan kannonkänkyrän alle, jos kelpuuttavat. En tiiä mitä ne tuumaa koirankarvoista... saa ne viedä tuo hullu oravakin jos haluaa.
:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kerro sitten kuinka onnistui, luulisi olevan lämpimämpää kuin TV:ssä siilin talvikodin pehmusteeksi esitelty kuiva heinä.

Juolahti muuten mieleen että kerran koputtelin auki keitetyn kananmunan ja siinäkin oli koirankarva, mistä lie lentänyt.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #3

..keväällä näkyy nurmikolla liikkuvia valkoisia rokokoo peruukkeja kun siilit heräävät ja valkoinen villa on pieputtunut tiukasti niiden piikkeihin...

(Kanalassa on varmaan koira ollut vahtimassa ettei kettu tule rosvoamaan höyhenpaistia.)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Koirankarvoista tulee kuulemma erittäin lämmittävää lankaa.

Käyttäjän sirkkulinnea kuva
sirkku pitkanen Vastaus kommenttiin #5

Tämänkin haukun alusvilla (mitä on nyt muovikassillinen) on pehmeää ja valkoista kuin kaupasta ostettu pumpuli. Kyllä on hyvää pesäainetta,en enää heitä hukkaan.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset